Пошук

І знову в Велицьку громаду за досвідом процесу об єднання завітали колеги з Камінь-Каширського району

Дата: 10.07.2017 19:59
Кількість переглядів: 829

Об’єднання територіальних громад – безумовно позитивний досвід і у цьому переконані керівники Ковельської та Камінь-Каширської районних рад Андрій Броїло та Віктор Сус.


6 липня делегація з Камінь-Каширського району на чолі з головою Камінь-Каширської районної ради Сусом Віктором Івановичем із ознайомчим візитом завітала до Велицької об’єднаної територіальної громади. Мета візиту - вивчення досвіду децентралізації на території Ковельського району.
ід час візиту гості з Камінь-Каширського району поспілкуватися з колегами, які вже пройшли шлях об’єднання та оглянули соціально-значимі об'єкти громади. Зокрема в цей день представники органів місцевого самоврядування оглянули відремонтовану школу, бібліотеку, сільські дороги. Наочно ознайомилися зі структурою та кількістю апарату управління. Окремо розглянули питання розподілу фінансів між територіями.
Під час круглого столу голова районної ради Андрій Броїло зазначив, що об’єднання територіальних громад в Україні стало незворотним. Основною метою децентралізації є передача повноважень на місця, що дає змогу скоротити ту відстань, яка є між громадянином і містом, де приймають найважливіші рішення. Важливо також те, що тепер відповідно до потреб громади сільська рада може сама розпоряджатися коштами. Реформа місцевого самоврядування відкриває зовсім нові можливості для розвитку.
Присутня на зустрічі начальник відділу юридичного забезпечення та з питань запобігання і виявлення корупції апарату Ковельської райдержадміністрації Мирослава Поляк розповіла детально про історію створення об’єднаних територіальних громад на Ковельщині та окремо зупинилась на дотриманні юридичних моментів під час процесу децентралізації.
Велицький сільський голова Віктор Ковальчук поділився з керівництвом Камінь-Каширської районної ради, очільниками сільських рад та депутатами досвідом створення Велицької ОТГ, розповів про розвиток та функціонування громади, про виклики, які стоять перед ними на шляху розбудови громади та відповів на велику кількість запитань які виникли в слухачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень