Бережіть природу!

Дата: 02.03.2022 09:52
Кількість переглядів: 281

Фото без описуШановні мешканці та гості громади!

 

Щороку, з настанням перших сонячних днів з’являються перші весняні квіти. На жаль, мільйони ранньоквітучих рослин стають об’єктами масового збору та продажу, що призводить до зменшення чисельності цих красивих рослин, а місцями до їх повного зникнення.

Найпоширенішим об’єктом продажу є місцеві види декоративних та рідкісних рослин занесених до Червоної книги України – сон-трава, брандушка різнокольорова, горицвіт весняний, а також підсніжник складчастий та інші. Тож збір у природі рідкісних видів рослин і торгівля ними є порушенням Законів України  «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про Червону Книгу України», Правил торгівлі на ринках та передбачає адміністративну відповідальність і нарахування шкоди, яка іноді тягне за собою й кримінальну відповідальність.

Згідно з постановою Кабміну України №1030 від 07.11.2012 року «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним збиранням або знищенням чи пошкодженням рослин, занесених до Червоної Книги України становить від 49 до 62 грн за одну рослину. Згідно зі ст. 88-1 ч. 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення: порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн із конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Задля збереження унікальної української природи закликаємо вас зберегти ранньоквітучі весняні квіти, які хижацьким способом знищують заради фінансової вигоди, не зривати, не продавати, не купувати перші весняні квіти.

Не підтримуйте тих, хто збагачується за рахунок збіднення природи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень