Велицьке господарство – серед найбільших племзаводів із розведення волинської м'ясної породи ВРХ в Україні.

Дата: 11.07.2019 16:44
Кількість переглядів: 2266

Фото без опису

Надзвичайно працьовиті та щирі люди, у яких з діда-прадіда закладені любов до праці, до рідної землі, живуть у селі Велицьку Ковельського району. Вже багато років у цьому селі успішно працює СТзОВ "Зоря", основний напрямок роботи якого – розведення худоби м'ясного напрямку продуктивності.

Велицьке господарство – серед найбільших племзаводів із розведення волинської м'ясної породи ВРХ в Україні. Одним із авторів цієї породи є директор СТзОВ "Зоря" Володимир Потапчук (на знімку вгорі), який удостоєний звання Заслуженого працівника сільського господарства України, ордена "За заслуги" ІІІ ступеня. 

Офіційно волинська м'ясна порода ВРХ була затверджена у 1994 році. Худоба добре пристосована до утримання в умовах західного Полісся, невибаглива до кормів, має спокійну вдачу. Її закуповують та розводять тваринники багатьох областей України. Тварин постійно демонструють на міжнародній агропромисловій виставці-ярмарку "Агро", вони отримують високі відзнаки. 

Сьогодні в господарстві утримується 1899 голів ВРХ, з яких 600  –м'ясні  корови.

Уже 48 років працює в рідному товаристві Володимир Юхимович, тридцять шість літ очолює його. Щодня має вдосталь клопотів, але є на кого покластися Володимиру Потапчуку: в колективі – сумлінні, відповідальні, досвідчені фахівці. 

У товаристві трудяться понад 70 чоловік. Приємно, що працюють цілими родинами. За гарну роботу в товаристві гідно шанують трударів, організовують для них відпочинок. Керівник завжди знаходить можливості для вирішення соціальних проблем, уважний до людей.

          Для успішної роботи товариства, не можливо обійтись і без підтримки служби зайнятості. Проблема сьогодення для усіх роботодавців – це швидкий та якісний добір потрібних працівників на вільні робочі місця. Для успішного підбору персоналу СТзОВ «Зоря» тісно та активно співпрацює з Ковельським міськрайонним центром зайнятості,  який  сприяє у працевлаштуванні безробітних, а особливо у гарячу пору жнив,  для задоволення потреб у робочій силі при використанні певних видів робіт, які потребують тимчасових працівників. Так, у 2019 році за сприянням служби зайнятості було працевлаштовано у СТзОВ «Зоря» 16 пошукачів роботи, за професіями: тракторист, робітник з догляду за тваринами, водій автотранспортних засобів.

 


Підсумовуючи результати діяльності очолюваного досвідченим керівником товариства, Володимир Юхимович зазначає, що він
завжди гордиться і пишається тим, що він – українець. Глибоко переконаний, що завжди треба мати терпіння, наполегливо працювати, докладати усіх зусиль, щоб майбутнє стало кращим. Адже успіх залежить від кожного з нас. 

          Розквіт своєї держави плекає кожна людина, кожен її громадянин. Сумлінна праця усіх нас – наче частинка мозаїки, що в цілому створює картину щасливої та заможної країни. Свій неоціненний внесок задля благополуччя України щодня роблять й у товаристві "Зоря" під мудрим  керівництвом Володимира Потапчука.

Ковельський МРЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень