Велицьке господарство – серед найбільших племзаводів із розведення волинської м'ясної породи ВРХ в Україні.

Дата: 11.07.2019 16:44
Кількість переглядів: 2351

Фото без опису

Надзвичайно працьовиті та щирі люди, у яких з діда-прадіда закладені любов до праці, до рідної землі, живуть у селі Велицьку Ковельського району. Вже багато років у цьому селі успішно працює СТзОВ "Зоря", основний напрямок роботи якого – розведення худоби м'ясного напрямку продуктивності.

Велицьке господарство – серед найбільших племзаводів із розведення волинської м'ясної породи ВРХ в Україні. Одним із авторів цієї породи є директор СТзОВ "Зоря" Володимир Потапчук (на знімку вгорі), який удостоєний звання Заслуженого працівника сільського господарства України, ордена "За заслуги" ІІІ ступеня. 

Офіційно волинська м'ясна порода ВРХ була затверджена у 1994 році. Худоба добре пристосована до утримання в умовах західного Полісся, невибаглива до кормів, має спокійну вдачу. Її закуповують та розводять тваринники багатьох областей України. Тварин постійно демонструють на міжнародній агропромисловій виставці-ярмарку "Агро", вони отримують високі відзнаки. 

Сьогодні в господарстві утримується 1899 голів ВРХ, з яких 600  –м'ясні  корови.

Уже 48 років працює в рідному товаристві Володимир Юхимович, тридцять шість літ очолює його. Щодня має вдосталь клопотів, але є на кого покластися Володимиру Потапчуку: в колективі – сумлінні, відповідальні, досвідчені фахівці. 

У товаристві трудяться понад 70 чоловік. Приємно, що працюють цілими родинами. За гарну роботу в товаристві гідно шанують трударів, організовують для них відпочинок. Керівник завжди знаходить можливості для вирішення соціальних проблем, уважний до людей.

          Для успішної роботи товариства, не можливо обійтись і без підтримки служби зайнятості. Проблема сьогодення для усіх роботодавців – це швидкий та якісний добір потрібних працівників на вільні робочі місця. Для успішного підбору персоналу СТзОВ «Зоря» тісно та активно співпрацює з Ковельським міськрайонним центром зайнятості,  який  сприяє у працевлаштуванні безробітних, а особливо у гарячу пору жнив,  для задоволення потреб у робочій силі при використанні певних видів робіт, які потребують тимчасових працівників. Так, у 2019 році за сприянням служби зайнятості було працевлаштовано у СТзОВ «Зоря» 16 пошукачів роботи, за професіями: тракторист, робітник з догляду за тваринами, водій автотранспортних засобів.

 


Підсумовуючи результати діяльності очолюваного досвідченим керівником товариства, Володимир Юхимович зазначає, що він
завжди гордиться і пишається тим, що він – українець. Глибоко переконаний, що завжди треба мати терпіння, наполегливо працювати, докладати усіх зусиль, щоб майбутнє стало кращим. Адже успіх залежить від кожного з нас. 

          Розквіт своєї держави плекає кожна людина, кожен її громадянин. Сумлінна праця усіх нас – наче частинка мозаїки, що в цілому створює картину щасливої та заможної країни. Свій неоціненний внесок задля благополуччя України щодня роблять й у товаристві "Зоря" під мудрим  керівництвом Володимира Потапчука.

Ковельський МРЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь