У Велицьку говорили про можливості створення громадських об’єднань

Дата: 18.03.2017 15:05
Кількість переглядів: 840

У Велицьку говорили про можливості створення громадських об’єднань

 

14 березня 2017 року відбувся перший тренінг в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об'єднаних громадах Волині» у Велицькій громаді.

Підкресленням важливості заходу також стала особиста участь сільського голови об'єднаної громади – Ковальчука Віктора Васильовича, який, за його словами, відвідав тренінг аби краще дізнатися думки та плани активних мешканців громади з приводу їх участі у вирішенні проблем села.

Фото без опису

Тренінг «Участь у розвитку громади через створення та організацію діяльності неприбуткових організацій» - перший для с. Велицьк, і другий загалом у циклі заходів в рамках вищевказаного проекту, яких усього заплановано по шість у кожній з п'яти об'єднаних громад. Наступні тематики тренінгів: проектний  менеджмент, фандрейзинг, створення та діяльність органів самоорганізації населення, створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та навчання з адвокасі.

Програма тренінгу, який відбувся 14 березня, включала ряд блоків з питань створення та діяльності громадських об’єднань. Так, більшість учасників у своїх анкетах вказали, що найбільше у контексті створення та діяльності громадських організацій, їх цікавить освітній та культурний напрямок. Дозвілля для дітей та молоді, фестивалі та конкурси, облаштування дитячих майданчиків та спортивних залів – ось далеко не повний перелік питань, які найбільше хвилювали тих, хто зібрався. Запровадження туристичних маршрутів та розвиток народних ремесел – також одна з ідей, яку із захватом підхопили учасники. Під час тренінгу тренером було розказано про проект «Магія Волинської казки», який два роки поспіль було успішно запроваджено у Рожищенському районі, і який передбачав тури вихідного дня міських дітей та їх батьків до сільської глибинки з можливістю проведення вільного часу з користю та задоволенням: перегляд вистав, відвідування музеїв, участь у майстер-класах народних умільців, катання на підводі та багато іншого. Учасники тренінгу у с. Велицьк запевнили, що в їх громаді також є що показати, і не виключено що під час наступної зустрічі та роботи над проектним менеджментом – частина групи як раз працюватиме над написанням подібного культурного проекту.

Фото без опису

Чи готові вже сьогодні люди створювати громадські організації – відповідь поки не лежить на поверхні. Частині учасників притаманні страхи та міфи, один з яких – складна процедура реєстрації. Тренер дав виключну відповідь на дане питання – на сьогодні процедура значно спростилася. Також в громаді є дві зареєстровані громадські організації, які існують наразі у «затухаючому» вигляді і потребують «вливання» нових сил.

Фото без опису

Варто нагадати, що у рамках проекту діє Центр підтримки громадської активності в об'єднаних громадах, у якому на постійній основі надаватимуться консультації зацікавленим особам та постійний супровід у створенні та розвитку як інституцій громадянського суспільства, так і у інших питаннях розвитку об'єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об'єднаних громадах – Волинь».

 Наступні тренінги у с. Велицьк попередньо заплановані на кінець березня та квітень 2017 року, про що додатково будуть поінформовані мешканці громади, у тому числі через офіційний сайт Велицької ОТГ.

Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ОМГО "Волинський Інститут Права" і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу"

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень