У Велицьку говорили про можливості створення громадських об’єднань

Дата: 18.03.2017 15:05
Кількість переглядів: 887

У Велицьку говорили про можливості створення громадських об’єднань

 

14 березня 2017 року відбувся перший тренінг в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об'єднаних громадах Волині» у Велицькій громаді.

Підкресленням важливості заходу також стала особиста участь сільського голови об'єднаної громади – Ковальчука Віктора Васильовича, який, за його словами, відвідав тренінг аби краще дізнатися думки та плани активних мешканців громади з приводу їх участі у вирішенні проблем села.

Фото без опису

Тренінг «Участь у розвитку громади через створення та організацію діяльності неприбуткових організацій» - перший для с. Велицьк, і другий загалом у циклі заходів в рамках вищевказаного проекту, яких усього заплановано по шість у кожній з п'яти об'єднаних громад. Наступні тематики тренінгів: проектний  менеджмент, фандрейзинг, створення та діяльність органів самоорганізації населення, створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та навчання з адвокасі.

Програма тренінгу, який відбувся 14 березня, включала ряд блоків з питань створення та діяльності громадських об’єднань. Так, більшість учасників у своїх анкетах вказали, що найбільше у контексті створення та діяльності громадських організацій, їх цікавить освітній та культурний напрямок. Дозвілля для дітей та молоді, фестивалі та конкурси, облаштування дитячих майданчиків та спортивних залів – ось далеко не повний перелік питань, які найбільше хвилювали тих, хто зібрався. Запровадження туристичних маршрутів та розвиток народних ремесел – також одна з ідей, яку із захватом підхопили учасники. Під час тренінгу тренером було розказано про проект «Магія Волинської казки», який два роки поспіль було успішно запроваджено у Рожищенському районі, і який передбачав тури вихідного дня міських дітей та їх батьків до сільської глибинки з можливістю проведення вільного часу з користю та задоволенням: перегляд вистав, відвідування музеїв, участь у майстер-класах народних умільців, катання на підводі та багато іншого. Учасники тренінгу у с. Велицьк запевнили, що в їх громаді також є що показати, і не виключено що під час наступної зустрічі та роботи над проектним менеджментом – частина групи як раз працюватиме над написанням подібного культурного проекту.

Фото без опису

Чи готові вже сьогодні люди створювати громадські організації – відповідь поки не лежить на поверхні. Частині учасників притаманні страхи та міфи, один з яких – складна процедура реєстрації. Тренер дав виключну відповідь на дане питання – на сьогодні процедура значно спростилася. Також в громаді є дві зареєстровані громадські організації, які існують наразі у «затухаючому» вигляді і потребують «вливання» нових сил.

Фото без опису

Варто нагадати, що у рамках проекту діє Центр підтримки громадської активності в об'єднаних громадах, у якому на постійній основі надаватимуться консультації зацікавленим особам та постійний супровід у створенні та розвитку як інституцій громадянського суспільства, так і у інших питаннях розвитку об'єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об'єднаних громадах – Волинь».

 Наступні тренінги у с. Велицьк попередньо заплановані на кінець березня та квітень 2017 року, про що додатково будуть поінформовані мешканці громади, у тому числі через офіційний сайт Велицької ОТГ.

Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ОМГО "Волинський Інститут Права" і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу"

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь