Що таке фандрейзинг обговорювали з представниками Велицької територіальної громади

Дата: 24.04.2017 08:55
Кількість переглядів: 954

21 квітня 2017 року у селі Підріжжя (Велицька об’єднана громада) відбувся черговий тренінг в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об'єднаних громадах Волині». Цього разу з представниками влади та громади обговорювали питання, що стосуються залучення ресурсів, в тому числі – фінансових на реалізацію тих чи інших соціальних та інфраструктурних проектів.

Фото без опису

Велицька об’єднана громада одна з п’яти, що беруть участь у проекті, який дозволяє активістам з середовища місцевих мешканців та органів місцевого самоврядування значно підвищити свою компетенцію з ряду питань важливого значення для розвитку громад. Це не перший тренінг в рамках проекту для представників Велицької громади, однак вперше він пройшов не у центральній садибі, а у селі Підріжжя.

Що ж таке «фандрейзинг»,-  нове сучасне слово, яке вже так швидко зайняло своє провідне місце у лексиконі багатьох громадських діячів та представників влади? Саме про це говорили під час зустрічі. Тренер приділив деякий час роз’ясненню понять та термінів, а вже після цього зосередив свою увагу на практичних аспектах фандрейзингу.

Кого можна розглядати у якості фандрейзера і якими якостями він повинен володіти; де можна шукати ресурси, і які види ресурсів можна шукати за допомогою фандрейзингу; в чому сама суть фандрейзингу і наскільки реально користуватись даним механізмом в сучасних умовах, що склались в об’єднаних територіальних громадах. Про це та багато іншого йшлося під час тренінгу.

Окремо приділили увагу ступеню доступності та реальності напрямків залучення коштів у Велицькій територіальній громаді. Так, згідно анкетувань учасників, найбільш реальним джерелом залучення коштів для реалізації певних ініціатив практично всі учасники вважають благодійні фонди. Друге місце посіли – мешканці громади, і на третьому – місцеві підприємці. Нажаль, люди мають дуже мало інформації та відповідних навичок та, подекуди, віри, що одним з реальних способів залучення коштів на реалізацію проектів можуть бути міжнародні та вітчизняні грантери та донори. Так, тренером була приділена максимальна увага тому, щоб розповісти про те, що це реально, і цей механізм діє, тільки потрібно навчитись його правильно використовувати.

Фото без описуФото без опису

Для тих, хто з різних причин не зумів долучитися до навчання, нагадуємо що у рамках проекту діє Центр підтримки громадської активності в об'єднаних громадах, у якому на постійній основі надаються консультації зацікавленим особам та супровід у різних питаннях розвитку об'єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об'єднаних громадах – Волинь».

Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ОМГО "Волинський Інститут Права" і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень