Що таке фандрейзинг обговорювали з представниками Велицької територіальної громади

Дата: 24.04.2017 08:55
Кількість переглядів: 991

21 квітня 2017 року у селі Підріжжя (Велицька об’єднана громада) відбувся черговий тренінг в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об'єднаних громадах Волині». Цього разу з представниками влади та громади обговорювали питання, що стосуються залучення ресурсів, в тому числі – фінансових на реалізацію тих чи інших соціальних та інфраструктурних проектів.

Фото без опису

Велицька об’єднана громада одна з п’яти, що беруть участь у проекті, який дозволяє активістам з середовища місцевих мешканців та органів місцевого самоврядування значно підвищити свою компетенцію з ряду питань важливого значення для розвитку громад. Це не перший тренінг в рамках проекту для представників Велицької громади, однак вперше він пройшов не у центральній садибі, а у селі Підріжжя.

Що ж таке «фандрейзинг»,-  нове сучасне слово, яке вже так швидко зайняло своє провідне місце у лексиконі багатьох громадських діячів та представників влади? Саме про це говорили під час зустрічі. Тренер приділив деякий час роз’ясненню понять та термінів, а вже після цього зосередив свою увагу на практичних аспектах фандрейзингу.

Кого можна розглядати у якості фандрейзера і якими якостями він повинен володіти; де можна шукати ресурси, і які види ресурсів можна шукати за допомогою фандрейзингу; в чому сама суть фандрейзингу і наскільки реально користуватись даним механізмом в сучасних умовах, що склались в об’єднаних територіальних громадах. Про це та багато іншого йшлося під час тренінгу.

Окремо приділили увагу ступеню доступності та реальності напрямків залучення коштів у Велицькій територіальній громаді. Так, згідно анкетувань учасників, найбільш реальним джерелом залучення коштів для реалізації певних ініціатив практично всі учасники вважають благодійні фонди. Друге місце посіли – мешканці громади, і на третьому – місцеві підприємці. Нажаль, люди мають дуже мало інформації та відповідних навичок та, подекуди, віри, що одним з реальних способів залучення коштів на реалізацію проектів можуть бути міжнародні та вітчизняні грантери та донори. Так, тренером була приділена максимальна увага тому, щоб розповісти про те, що це реально, і цей механізм діє, тільки потрібно навчитись його правильно використовувати.

Фото без описуФото без опису

Для тих, хто з різних причин не зумів долучитися до навчання, нагадуємо що у рамках проекту діє Центр підтримки громадської активності в об'єднаних громадах, у якому на постійній основі надаються консультації зацікавленим особам та супровід у різних питаннях розвитку об'єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об'єднаних громадах – Волинь».

Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ОМГО "Волинський Інститут Права" і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь