Громади Велицька та Шацька взялись втілювати проект з енергоефективності

Дата: 20.06.2017 08:08
Кількість переглядів: 2470

Дві громади на Волині – Велицька та Шацька отримали підтримку у конкурсі міні-грантів у рамках проекту CLEEN.

Фото без опису

Наразі вони здійснюють дослідження які відновлювальні джерела енергії можуть бути ефективними в їхніх громадах (вітер, вода, сонце і т.д.).

Окрім цього, у рамках проекту, заплановані тренінги для голів ОТГ, депутатів, співробітників місцевих органів влади та ініціативних мешканців для підвищення знань з енергоефективності та енергетичного менеджменту.

Здійснюватимуться навчальні поїздки до однієї з громад Волині для обміну кращими енергетичними практиками та з метою підвищення кваліфікації управлінців.

Навчання дадуть поштовх для розробки планів по підвищенню енергоефективності пілотних громад. Поступово у громадах впроваджують енергоефективні проекти А маючи такі плани громади зможуть розробляти та подавати проекти з використанням альтернативних джерел енергії у малих населених пунктах та залучати на це кошти міжнародної донорської допомоги.

Такі проекти в результаті мають економічний і соціальний ефект. Громади сьогодні мають розуміти, що використання альтернативної енергетики та економія ресурсів має відбуватися на рівні кожного домогосподарства.

Метою проекту є навчання мешканців громад для впровадження ефективних рішень в галузі використання енергії. Проект вирішує проблему недостатності знань про альтернативні джерела енергії та практичне використання їх в побуті серед мешканців громад.

Хочеться продемонструвати громадам на конкретних прикладах, як можна заощаджувати енергоресурси, які вже є нові технології, і як їх можна використовувати.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень