Громади Велицька та Шацька взялись втілювати проект з енергоефективності

Дата: 20.06.2017 08:08
Кількість переглядів: 2518

Дві громади на Волині – Велицька та Шацька отримали підтримку у конкурсі міні-грантів у рамках проекту CLEEN.

Фото без опису

Наразі вони здійснюють дослідження які відновлювальні джерела енергії можуть бути ефективними в їхніх громадах (вітер, вода, сонце і т.д.).

Окрім цього, у рамках проекту, заплановані тренінги для голів ОТГ, депутатів, співробітників місцевих органів влади та ініціативних мешканців для підвищення знань з енергоефективності та енергетичного менеджменту.

Здійснюватимуться навчальні поїздки до однієї з громад Волині для обміну кращими енергетичними практиками та з метою підвищення кваліфікації управлінців.

Навчання дадуть поштовх для розробки планів по підвищенню енергоефективності пілотних громад. Поступово у громадах впроваджують енергоефективні проекти А маючи такі плани громади зможуть розробляти та подавати проекти з використанням альтернативних джерел енергії у малих населених пунктах та залучати на це кошти міжнародної донорської допомоги.

Такі проекти в результаті мають економічний і соціальний ефект. Громади сьогодні мають розуміти, що використання альтернативної енергетики та економія ресурсів має відбуватися на рівні кожного домогосподарства.

Метою проекту є навчання мешканців громад для впровадження ефективних рішень в галузі використання енергії. Проект вирішує проблему недостатності знань про альтернативні джерела енергії та практичне використання їх в побуті серед мешканців громад.

Хочеться продемонструвати громадам на конкретних прикладах, як можна заощаджувати енергоресурси, які вже є нові технології, і як їх можна використовувати.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь