Проект рішення №Бюджет 2019 «Проект рішення про сільський бюджет 2019 року»

Кількість переглядів: 2805
Скликання: 8
Сесія: 34
Тип документу: Проект рішення
Дата прийняття: 23.11.2018
Дата оприлюднення: 04.12.2018
Номер документу: Бюджет 2019
Назва документу: Проект рішення про сільський бюджет 2019 року
Прикріплені файли:
  1. додаток 1 (0.03 МБ)
  2. додаток 2 (0.03 МБ)
  3. додаток 3 (0.05 МБ)
  4. додаток 4 (0.03 МБ)

   

                                                                                                                                                                                          ПРОЕКТ

 

ВЕЛИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КОВЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

сьомого скликання

 

РІШЕННЯ

 

 

"___" грудня 2018 року

                                        N ______


Про сільський бюджет

Велицької сільської ради на 2019 рік

 

На виконання вимог ч.2 ст.72 БК України, керуючись пунктом 23 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статті 72, 78 Бюджетного кодексу України, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2019 рік:

доходи сільського бюджету у сумі 25 003 857,00 гривень, у тому числі доходи загального фонду місцевого бюджету – 24 974 717,00 гривень та доходи спеціального фонду місцевого бюджету – 29 140,00 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки сільського бюджету у сумі 25 003 857,00 гривень, у тому числі видатки загального фонду місцевого бюджету - 24 974 717,00 гривень та видатки спеціального фонду місцевого бюджету - 29 140,00 гривень;

оборотний залишок бюджетних коштів сільського бюджету у розмірі 50 000,00 гривень, що становить 0,02 відсотка видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд сільського бюджету у розмірі 50 000,00 гривень, що становить 0,02 відсотка видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів сільського бюджету на 2019 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами/підпрограмами згідно з додатком 2, до цього рішення.

3. Затвердити на 2019 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 3 до цього рішення.

4.Затвердити в складі видатків бюджету сільської ради кошти на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі 924 969,00 грн. згідно з додатком № 4.

5. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду бюджету  сільської ради на 2019 рік за їх економічною структурою:

оплата праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

забезпечення продуктами харчування;

оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

поточні трансферти населенню;

поточні трансферти місцевим бюджетам.

6. Надати право Велицькій сільській раді:

6.1. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України отримувати у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України позики на покриття тимчасових касових розривів сільського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

6.2. Відповідно до частини 8 статті 16 Бюджетного кодексу України, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, здійснювати в межах поточного бюджетного періоду розміщення на конкурсних засадах тимчасово вільних коштів сільського бюджету на депозитах в установах банків з зарахуванням відсотків за їх користування до загального фонду сільського бюджету.

6.3. Вносити зміни до розпису сільського бюджету та здійснювати перерозподіл планових показників та бюджетних призначень за доходами та видатками між місяцями, за доходами - між кодами класифікації доходів, за видатками - між кодами економічної класифікації видатків у межах обсягів відповідно доходів та видатків, затверджених цим рішенням; до розпису надання кредитів із загального фонду сільського бюджету - між місяцями в межах сум надання кредитів з сільського бюджету, затверджених цим рішенням, та вносити зміни до розпису фінансування сільського бюджету; у разі невиконання плану за доходами - здійснювати перенесення призначень за видатками на наступні місяці бюджетного року.

Перенесення асигнувань на наступні місяці за захищеними статтями видатків здійснюється за письмовим зверненням розпорядника коштів сільського бюджету за погодженням з головним розпорядником коштів сільського бюджету.

Перерозподіл видатків за економічною класифікацією в межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів сільського бюджету окремо за загальним та спеціальним фондами сільського бюджету здійснювати за поданням розпорядника коштів сільського бюджету за погодженням з головним розпорядником коштів сільського бюджету.

7. Головним розпорядникам коштів забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

- здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2020 року;

- оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) забезпечення в першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;

5) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання тощо.

8. Надати право відділу фінансів Велицької сільської ради упродовж бюджетного року, за погодженням з постійною комісією з питань бюджету, фінансування, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності, депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку здійснювати розподіл та перерозподіл субвенцій і дотацій з державного, обласного та інших місцевих бюджетів з наступним затвердженням Велицькою сільською радою.

9. У разі необхідності здійснювати перерозподіл бюджетних призначень між головними розпорядниками коштів сільського бюджету та бюджетними програмами за рішенням сільської ради, за погодженням з постійною комісією з питань бюджету, фінансування, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності, депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку, згідно з вимогами Постанови Кабінету міністрів України від 12.01.2011 № 18 «Про затвердження Порядку передачі бюджетних призначень, перерозподілу видатків бюджету і надання кредитів з бюджету.

10. Надати право сільському голові укладати від імені територіальної  громади села, сільської ради та її виконавчого комітету  договори  відповідно до законодавства, а з питань, віднесених до виключної компетенції ради,  подавати їх на затвердження Велицькій сільській раді.

11. Розпорядникам та одержувачам коштів сільського бюджету під час укладання угод (договорів, контрактів, тощо) щодо закупівлі товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти обов'язково передбачати однією з умов, застосування штрафних санкцій до суб'єктів господарювання за невиконання або несвоєчасне виконання зобов'язань.

12. Це рішення набирає чинності з 1 січня 2019 року.

13. Додатки № 1-4 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

14. Відділу фінансів Велицької сільської ради забезпечити оприлюднення цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття.

15. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансування, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності, депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку та Відділ фінансів Велицької сільської ради.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сільський голова                                                         В.В.Ковальчук


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Якої інформації Ви хочете бачити на сайті більше?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень